Książka kucharska
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(42)
Forma i typ
Książki
(42)
Poradniki i przewodniki
(38)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Proza
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(40)
wypożyczone
(2)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Gogolin
(36)
Wypożyczalnia Chorula
(5)
Wypożyczalnia Malnia
(2)
Autor
Okrasa Karol (1978- )
(3)
Cegielska Agnieszka (1979- )
(2)
Guziak Maria Goretti
(2)
Guziak Maria Goretti. Kuchenne inspiracje
(2)
Maciąg Agnieszka (1969- )
(2)
Paruzel Kinga
(2)
Stolińska-Fiedorowicz Hanna
(2)
Wolański Robert (fotograf)
(2)
Ładocha Daria
(2)
Amar-Constantini Delphine
(1)
Anger Joanna
(1)
Bareła Malwina
(1)
Bednarska Agnieszka (technik żywienia)
(1)
Bernat Joanna Barbara (1986- )
(1)
Bielecka Justyna
(1)
Bottari Cristina
(1)
Bąk Jolanta
(1)
Cagnoni Licia
(1)
Carletti Lucia
(1)
Chorążyczewska Tamara
(1)
Czarkowska Iwona
(1)
Dragan Justyna
(1)
Drewniak Mirek
(1)
Drużbański Grzegorz
(1)
Dymek Marta
(1)
Dyniakowska Agnieszka
(1)
Enerlich Katarzyna (1972- )
(1)
Ferdek Anna
(1)
Fiedoruk Andrzej (1957- )
(1)
Filipowicz Wika
(1)
Foremny Paulina
(1)
Gianferrari Chiara
(1)
Giuffrida Giusy
(1)
Guzik Katarzyna (kulinaria)
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Jas-Baran Marta
(1)
Johnsen Ina-Janine (1964- )
(1)
Kawalerowicz Sylwia
(1)
Krupska Natalia
(1)
Kucharski Piotr (kucharz)
(1)
Kułakowska-Lis Joanna (1971- )
(1)
Linton Tanya
(1)
Loiseau Anna
(1)
Lorenc Franciszek
(1)
Maciurzyńska Marta
(1)
Martini Daniela
(1)
Matuła Eliasz (fotograf)
(1)
Matyjek Joanna
(1)
Małecki Robert
(1)
McCabe Delia
(1)
Minuz Armando
(1)
Mrozowska Monika (1980- )
(1)
Nastrucci Monica
(1)
Niepsuj Ola
(1)
Ovsyankina Svetlana
(1)
Pająk Zofia
(1)
Petroni Monia
(1)
Piszczek Anna (polonistka)
(1)
Puzio Małgorzata
(1)
Rainone Piero
(1)
Ratajczak Justyna (blogerka)
(1)
Rokicka Alicja (kucharz)
(1)
Rugiati Simone
(1)
Solak Daria (1991- )
(1)
Szaciłło Karolina
(1)
Szaciłło Maciej
(1)
Tkaczyk-Borówka Edyta
(1)
Tracz Aleksandra
(1)
Weydmann Ewa
(1)
Witkowska Magda
(1)
Woźniak Beata
(1)
Zasuwa Iwona
(1)
Zyśk Anna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(19)
2010 - 2019
(23)
Okres powstania dzieła
2001-
(40)
Kraj wydania
Polska
(42)
Język
polski
(41)
Odbiorca
6-8 lat
(2)
9-13 lat
(2)
Dzieci
(2)
Dorośli
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(7)
Temat
Zdrowe odżywianie
(11)
Ciasta
(6)
Kucharstwo
(5)
Weganizm
(5)
Kuchnia polska
(4)
Potrawy dietetyczne
(4)
Dieta bezglutenowa
(3)
Gotowanie
(3)
Przepisy kulinarne
(3)
Wegetarianizm
(3)
Desery
(2)
Dieta bezmleczna
(2)
Dieta niskowęglowodanowa
(2)
Kuchnia sezonowa
(2)
Kuchnia wegańska
(2)
Kuchnia wegetariańska
(2)
Kulinaria
(2)
Posiłki na wynos
(2)
Potrawy
(2)
Potrawy dla dzieci
(2)
Żywność
(2)
Alergia pokarmowa
(1)
Dieta fleksitariańska
(1)
Dynia
(1)
Dzieci
(1)
Enerlich, Katarzyna (1972- )
(1)
Insulinooporność
(1)
Kanapki i przekąski
(1)
Kuchnia śląska
(1)
Menopauza
(1)
My Little Pony (postacie fikcyjne)
(1)
Mózg
(1)
Natura
(1)
Niemowlę
(1)
Owoce
(1)
Pory roku
(1)
Posiłki (jedzenie)
(1)
Potrawy fit
(1)
Potrawy jarskie
(1)
Potrawy szybkie i łatwe
(1)
Potrawy świąteczne
(1)
Przepisy
(1)
Przyprawy
(1)
Rośliny lekarskie
(1)
Soki
(1)
Torty
(1)
Warzywa
(1)
Władcy
(1)
Zdrowe żywienie
(1)
Ziemniaki
(1)
Ziołolecznictwo
(1)
Zupy
(1)
Śniadania
(1)
Żywienie metodą BLW
(1)
Żywność bezglutenowa
(1)
Żywność bezlaktozowa
(1)
Temat: dzieło
bezglutenowejadlo.pl (blog)
(1)
Temat: czas
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Mazury
(1)
Polska
(1)
Gatunek
Wiersze
(4108)
Powieść obyczajowa
(3935)
Powieść
(3299)
Opowiadania i nowele
(2049)
Kryminał
(1265)
Książka kucharska
(42)
Powieść polska
(956)
Thriller
(934)
Romans
(666)
Powieść amerykańska
(618)
Powieść historyczna
(613)
Bajki i baśnie
(609)
Literatura polska
(513)
Praca zbiorowa
(511)
Dokumenty dźwiękowe
(419)
Literatura amerykańska
(372)
Saga rodzinna
(343)
Publikacja bogato ilustrowana
(335)
Fraszki
(321)
Książki mówione
(316)
Powieść kryminalna
(302)
Powieść przygodowa
(298)
Powieść angielska
(295)
Poradnik
(277)
Sensacja
(262)
Opracowanie
(260)
Powieść psychologiczna
(257)
Fantastyka
(255)
Pamiętniki i wspomnienia
(252)
Fantasy
(242)
Opowiadanie dziecięce polskie
(231)
Audiobooki
(219)
Biografia
(219)
Reportaż
(211)
Literatura angielska
(206)
Literatura dziecięca polska
(206)
Poezja polska
(203)
Broszura
(201)
Komiks
(201)
Przypowieść
(200)
Wydawnictwa popularne
(188)
Książki dla małych dzieci
(187)
Powieść sensacyjna
(182)
Pieśń
(181)
Antologia
(151)
Biografie
(146)
Powieść biograficzna
(145)
Książka obrazkowa
(130)
Powieść erotyczna
(127)
Poezja dziecięca polska
(118)
Powieść młodzieżowa polska
(116)
Powieść o miłości
(108)
Pamiętniki polskie
(107)
Opowiadanie polskie
(101)
Wydawnictwa dla dzieci
(100)
Tragedia
(88)
Publicystyka
(85)
Treny
(85)
Manga
(83)
Powieść dziecięca polska
(83)
Literatura młodzieżowa polska
(82)
Powieść francuska
(82)
Romans historyczny
(81)
Publikacje dla dzieci
(80)
Poradniki
(77)
Esej
(76)
Powieść fantastyczna
(76)
Powieść młodzieżowa amerykańska
(74)
Poemat
(73)
Książka zabawka
(70)
Antologie
(69)
Sonety
(69)
Przepisy kulinarne
(67)
Wywiad dziennikarski
(67)
Literatura niemiecka
(62)
Opowiadania i nowele obyczajowe
(62)
Komedia
(61)
Felieton
(60)
Książki dla najmłodszych
(59)
Encyklopedie
(58)
Powieść grozy
(58)
Horror
(57)
Dramat polski
(56)
Powieść niemiecka
(55)
Opowiadania i nowele przygodowe
(53)
Powieść dziecięca angielska
(53)
Publicystyka polska
(53)
Rozprawa
(53)
Literatura francuska
(48)
Opowiadanie dziecięce
(48)
Opowiadanie dziecięce amerykańskie
(48)
Powieść fantasy
(48)
Powieść obyczajowa polska
(48)
Ballada
(47)
powieść obyczajowa
(47)
Literatura młodzieżowa amerykańska
(46)
Autobiografia
(45)
Literatura dla dzieci
(45)
powieść dla dzieci i młodzieży
(44)
Psalmy
(43)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(39)
Medycyna i zdrowie
(3)
Historia
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
42 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Lunchbox na każdy dzień : nowe przepisy / Malwina Bareła. - Kraków : Znak Horyzont, 2019. - 336 stron : ilustracje ; 24 cm.
Malwina Bareła, autorka bloga "Filozofia Smaku" i bestsellerowej książki "Lunchbox na każdy dzień", wraca z nowymi przepisami! Czy można szybko ugotować pyszne sezonowe dania, które da się zabrać do pracy? Oczywiście! Czy przygotowanie oryginalnych dań musi się odbijać na naszej kieszeni? Absolutnie nie! Książka "Lunchbox na każdy dzień. Nowe przepisy" zadziwi Cię prostotą, pokaże, jak ograniczyć ilość wyrzucanego jedzenia, jak stworzyć niesamowite dania z niewykorzystanych składników i przy okazji zaoszczędzić pieniądze. Pozwoli zaplanować zakupy i uzmysłowi, że niektóre dania można ugotować z wyprzedzeniem, a nadal będzie tak jak lubisz – smacznie i zdrowo! Pamiętaj, Twój lunchbox nie musi być drogi ani nudny! Wystarczy chwila, by stworzyć posiłek, który sprawi przyjemność Tobie i Twoim bliskim.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Gogolin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.561 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce: Zbiór pomysłów na wyśmienite potrawy.
"Kuchnia polska" to skarbnica przepisów na dania, których rozmaite smaki są w stanie zaspokoić zarówno tradycjonalistów, jak i osoby lubiące poeksperymentować w kuchni. Zebrane przepisy na przystawki, zupy i dania główne sprawią, że problem z obmyśleniem menu, zarówno na wykwintne przyjęcie, jak i codzienny posiłek, przejdzie do przeszłości. Tradycyjne receptury wzbogacone o przepisy kuchni regionalnych pomogą każdemu odkryć w sobie duszę kuchmistrza.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Gogolin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bez glutenu, bez nabiału, bez cukru : sekrety naturalnego gotowania/ Agnieszka Bednarska. - Bielsko-Biała : Pascal, 2021. - 268, [3] strony : ilustracje ; 24 cm.
Chcesz ograniczyć gluten, mięso, nabiał lub cukier? Wydaje ci się, że bez nich twoje dania nie będą równie smaczne, a posiłki staną się mało różnorodne? Przygotowanie bezglutenowych pierogów, klusków czy bułeczek jest dla ciebie wyzwaniem nie do pokonania, a zdrowa dieta wydaje się pełna ograniczeń? Agnieszka Bednarska po raz kolejny dzieli się zdobywaną przez lata wiedzą i doświadczeniem, dzięki którym bezglutenowe gotowanie zmieni się dla ciebie z trudnej sztuki w prawdziwą przyjemność! Poznaj właściwości bezglutenowych składników i zdrowych przypraw, naucz się przygotowywać roślinny nabiał, mieszać własne mąki i gotować przepyszne posiłki dla całej rodziny. Zainspiruj się daniami z różnych stron świata i raz na zawsze wyrzuć gluten ze swojej kuchni! Zdrowo, pysznie, naturalnie. Czego chcieć więcej?
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Gogolin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Mamo, Daj Mi Przepis)
„Mamo, daj mi przepis” to książka kulinarna z najlepszymi przepisami na pyszne ciasta i ciasteczka, przepisami na te słodkości, które pamiętamy z dzieciństwa i z chęcią odtworzyłybyśmy w naszej kuchni. To przepisy, po które dzwonimy do naszych mam i spisujemy na szybko na karteczkach, a później musimy ich szukać. Teraz wszystkie, opatrzone pięknymi fotografiami, będziemy mieć zawsze pod ręką. Te receptury na wypieki przekazywane były z pokolenia na pokolenie. Nasze mamy i babcie własnoręcznie spisywały je pieczołowicie w zeszytach. Wiele z nich pewnie nadal leży w kuchennych szufladach, ale poplamione i pozaginane strony utrudniają odczytanie treści. Nasz zbiór zawiera znane, sprawdzone i proste do wykonania przepisy na smaczne słodkości na każdą okazję, począwszy od słodkich przekąsek po wyśmienite ciasta na święta.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Gogolin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Wypożyczalnia Malnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56/82-93 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: A scuola di dolci : attrezzi, tecniche, ricette e preparazioni di base illustrate step by step.
Przedstawiamy kompletne kompendium, bogate w informacje i opatrzone ilustracjami, które zachęca do nauki przygotowywania bazowych produktów cukierniczych oraz wspaniałych domowych deserów. Uzupełnieniem książki jest wybór przepisów na niezwykle smakowite: ciasta i tarty, ciastka i ciasteczka, desery w pucharkach na zimno i te na bazie owoców, wszystkie absolutnie zniewalające w swej formie i smaku. Odbiorcy: • wszyscy, którzy uwielbiają różnego rodzaju słodycze i chcą nauczyć się podstawowych sztuczek wytwarzania i dekorowania słodkości, • osoby, które chcą poznać przepisy na ciasta, ciasteczka i desery. Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę? • zawiera wszelkie informacje dotyczące sztuki przygotowywania słodyczy, • można łatwo nauczyć się wytwarzania słodkości od samych mistrzów, • w książce znajdują się przepisy na ciasta, ciasteczka, tarty i desery, • wszystkie przepisy zamieszczone w niniejszej książce zostały wykonane i opatrzone zdjęciami w profesjonalnej redakcyjnej kuchni.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Gogolin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Gogolin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Naturalnie i ziołowo : 60 przepisów na zdrowie / Agnieszka Cegielska. - Warszawa : Słowne, copyright 2021. - 168, [8] stron : fotografie ; 22 cm.
Agnieszka Cegielska to znana propagatorka naturalnego stylu życia, autorka bestsellerów z cyklu „Naturalnie”. Tym razem przygotowała 60 przepisów na pyszne ziołowe potrawy, które wzmocnią Twój organizm i polepszą nastrój, a jednocześnie pomogą Ci odnowić kontakt z naturalnym rytmem ciała. Znajdziesz tu przepisy na pobudzające poranne koktajle, smakowite, krzepiące zupy i lekkie dania, które pozwolą Ci się wyciszyć przed nocnym odpoczynkiem. Dzięki sile naturalnych składników i zawartych w przepisach ziół nauczysz się, jak żyć w zgodzie z sygnałami płynącymi z Twojego wnętrza.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Malnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
#Nastoletnie : pyszne i fit wypiekanie / Justyna Dragan. - Bielsko-Biała : Pascal, 2019. - 302, [2] strony : ilustracje ; 21 cm.
Cześć! Mam na imię Justyna. Od 4 lat prowadzę bloga „Nastoletnie wypiekanie”. Dla nastolatków, ale i każdego, kto jest zainteresowany pieczeniem. Znajdziesz tam przepisy dla tych, co zaczynają swoją przygodę z piekarnikiem i dla tych, co świetnie pieką. Wydaje ci się, że musi być albo zdrowo, albo smacznie? Czas na dobrą wiadomość: od dzisiaj nie musisz wybierać. Dzięki tej książce dowiesz się, jak przygotować: batoniki owsiane w czekoladzie, tropikalne żelki, lody z solonym słonecznikiem, miękkie ciągutki miodowo-orzechowe, fit sernik delikatnie cytrynowy. Słodkie hobby odziedziczyłam po mamie i babci, to od nich uczyłam się pierwszych wypieków. Inspiracje czerpię z wielu źródeł! Chodzę na szkolenia i kursy, korzystam z Facebooka i Instagrama, ale też lubię wyjść ze znajomymi na kawę do dobrej cukierni. Na przygodę z pieczeniem nigdy nie jest za wcześnie! Przygotowując desery z przyjaciółmi, nie tylko tworzycie coś pysznego, ale też możecie się świetnie bawić. Zapraszam do mojej kuchni! Justyna Dragan Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Gogolin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jadłonomia po polsku / Marta Dymek ; [ilustracje Ola Niepsuj]. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Wydawnictwo Marginesy, 2020. - 279, [1] strona : ilustracje ; 29 cm.
Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. "Jadłonomia po polsku" pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi. W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć – jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu czekając na nowalijki trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonych ogórków, a na deser gryczaną granolę. Ta książka to nie tylko przepisy, ale też praktyczne porady, które sprawiają, że gotowanie jest zrozumiałe i pyszne. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak dobrze smakuje kilka kawałków słodkiej dyni. A przede wszystkim: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu – w zgodzie z naszymi smakami, chęciami, możliwościami.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Gogolin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.564 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce : potrawy z ziemi i pór roku.
Katarzyna Enerlich prowadzi nas w swój świat prowincji, tym razem proponując zbiór opowieści. Takie właśnie historie przekazywali sobie ludzie, gdy ich domy otulały długie zimowe noce. Opowieści tworzyły więzy, uczyły zrozumienia przemian i zjawisk zachodzących wokół nich. Utrwalały tożsamość. Tę właśnie tożsamość chce ocalić w nas również Autorka. Pochylając się nad swoją prowincją, zachęca nas, by zrobić to samo ze swoim światem, gdziekolwiek on się znajduje. W opowieści znajdzie się miejsce i na podróże, i na poruszające legendy, i na proste i sprawdzone receptury domowych kosmetyków oraz smacznych i nieskomplikowanych przepisów. Pod niebem Prowincji, czyli zapiski z prostego życia podzielone są na cztery części - pory roku; wszak życie z ziemi i pór roku jest najprostsze, ale i najpiękniejsze. Każdy może takiego życia spróbować, niekoniecznie trzeba mieszkać na wsi. Autorka pisze, patrząc na swój świat: Wystarczy odsłonić firankę. Świat het, daleko. Jakby nie miał początku ani końca. Gdy pojawia się w twoim życiu jakiś cień, zrób tak, jak podczas jazdy autem podczas mgły. Zwolnij i włącz krótkie światła. Bezpieczniej dojedziesz do celu, bo lepiej zobaczysz drogę. Spróbuj zwolnić w swoim życiu, by dalej dojechać. Spróbuj włączyć krótkie światła.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Gogolin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 929-051 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Gogolin
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jak wyglądała prawdziwa kuchnia staropolska? Czy na obiadach czwartkowych u króla Stasia można się było najeść? I jak - znana z drakońskich diet - Sisi uwiodła Franciszka Józefa swoim apetytem? Poznaj wielką historię od kuchni! Królowa Jadwiga lubiła napić się piwa ze swoimi dwórkami. Jagiełło z kolei nienawidził alkoholu i… jabłek. Musiał natomiast ukrywać swoją miłość do gruszek, które ze względu na kształt uchodziły za przysmak kobiecy. Zwycięzcy spod Grunwaldu nie wypadało się nimi zajadać. Jan III Sobieski często widywany był ze swoim kajecikiem, w którym zapisywał receptury ulubionych dań. Zawdzięczamy mu nie tylko wiktorię wiedeńską, lecz także sprowadzenie do Polski ziemniaków. Obiady najchętniej jadał w gronie rodziny, a śniadania - z ukochaną żoną… w wannie. Na talerzu Elżbiety II wszystkie warzywa musiały być tej samej wielkości, a jeśli miała ochotę na jajka, to tylko te w brązowych skorupkach. Aby uniknąć nieprzystojnych skojarzeń, banana jadła nożem i widelcem. By nie urazić gospodarzy, byłaby w stanie zjeść… szczura. Wika Filipowicz ze swadą opowiada o tym, co gościło na królewskich stołach. Przedstawia kulinarne obyczaje władców. Kuchenne ewolucje i rewolucje. Od królewskiego przepychu do „cienkiego jadania”. Od korzennego zawrotu głowy do wyrafinowanego podkreślania smaku dań. Od średniowiecza po dziś dzień.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Gogolin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821.162.1-311.6 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dania bez glutenu : kuchenne inspiracje / siostra Maria. - Kalisz : Wydawnictwo Martel, [2018]. - 110, [4] strony : fotografie ; 21 cm.
Pełna nazwa autorki: Maria Goretti Guziak na stronie 3.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Gogolin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.5 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Przepisy/ siostra Maria. - Kalisz : Martel, [2018]. - 110, [2] strony : fotografie ; 20 cm.
(Kuchenne Inspiracje / siostra Maria)
Pełna nazwa autorki: Maria Goretti Guziak na stronie 3.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Gogolin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Książka
W koszyku
“Dwanaście słodkich miesięcy” to wyjątkowa książka kulinarna [...] W książce znajduje się 160 przepisów, z czego aż sto wcześniej niepublikowanych i opracowanych specjalnie na potrzeby książki. Składniki w przepisach zostały dopasowane do pory roku, dzięki czemu możesz gotować korzystając z sezonowych darów natury.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Gogolin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Gogolin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613.22 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na stronie tytułowej o autorce: skandynawska gwiazda kulinarna, ponad 100 tysięcy obserwujących na Instagramie!
Zakochaj się w ziemniakach! Czy można nie kochać ziemniaków? To jedno z najbardziej dostępnych, przyjaznych dla środowiska, niedrogich i uniwersalnych warzyw. Nuda? Nic podobnego! Wystarczy zajrzeć do książki. Norweska blogerka kulinarna proponuje niemal 100 prostych przepisów, w których ziemniak jest gwiazdą. Okazuje się, że nawet zwykłym ziemniakiem można zaimponować na obiedzie. Można też bez wahania obsadzić go w roli dodatku, przekąski czy nawet… deseru. Ziemniak. Wyznanie miłości to źródło niezliczonych inspiracji i zaskoczeń. Pokochaj ziemniaki, a one odwzajemnią Twoje uczucie! Ina-Janine Johnsen jest najbardziej znana jako autorka bloga Mat på Bordet (Podano do stołu). To tam profesjonalna szefowa kuchni od ponad 10 lat dzieli się przepisami, które są uwielbiane w całej Skandynawii. Opublikowała już kilka bestsellerowych książek kucharskich i codziennie inspiruje ponad 100 tysięcy obserwujących na Instagramie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Gogolin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dynia od kuchni : 50 przepisów na jesień / [redakcja: Sylwia Kawalerowicz]. - Wydanie I. - Warszawa : Buchmann, 2022. - 143, [1] strona : fotografie ; 23 cm.
Dynia to bezsprzecznie królowa jesieni. Majestatyczna i wyjątkowa. Można jeść ją na okrągło! Pieczoną, gotowaną, smażoną a nawet na surowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi eksperymenty. Ma łagodny smak i przyjemną strukturę, więc kochają ją zarówno dorośli, jak i dzieci. Rozgrzewająca owsianka z dynią pieczoną, kremowe tortiglioni w korzennym purée czy kultowa pumpkin spice latte. Z dynią w roli głównej można przygotować receptury klasyczne, jak i zupełnie niestandardowe. W książce „Dynia na okrągło” czytelnik znajdzie ponad 50 inspirujących przepisów, które pozwolą cieszyć się dynią każdego dnia a także odpowiedzi na takie pytania jak: która dynia lepsza jest do pieczenia a która do gotowania, jak przygotować purée, czy co zrobić z pestkami.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Gogolin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Vege słodkie na co dzień i na święta / Natalia Krupska. - Bielsko-Biała : Pascal, 2019. - 269, [3] strony : fotografie ; 23 cm.
Wegańskie wypieki – to proste! Jak upiec ulubione ciasto w zdrowszej i lżejszej wersji, bez glutenu i laktozy? Czym zastąpić cukier, masło czy śmietanę? Jak wykorzystać warzywa, strączki i inne roślinne składniki? Przed Natalią Krupską wegańska kuchnia nie ma żadnych tajemnic. Dzięki niej pokonała zaburzenia odżywiania, a w swojej książce udowadnia, że roślinna dieta nie musi ograniczać. Wręcz przeciwnie – jest pyszna, zdrowa i pełna różnorodnych smaków, które zachwycą każdego miłośnika słodkości! Znajdziesz tu przepisy na: pożywne śniadania i szybkie desery, tradycyjne ciasta w nowej, lżejszej wersji, proste w przygotowaniu, zdrowe odpowiedniki popularnych batoników, lody, pralinki, ciasta bez pieczenia i wiele więcej! To książka pełna nowych inspiracji i zaskakujących połączeń smaków, która zachęca do eksperymentów w kuchni. Przygotuj słodkości, które zachwycą Twoich znajomych, a przy świątecznym stole zjednoczą całą rodzinę! Nie tylko dla wegan! Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Gogolin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.564 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chorula
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56/82-93 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej